back

Salt Odyssey - Prime Salts & Spices

Ο Μάριος και ο Χάρης ήδη εμπλέκονταν στο εμπόριο οργανικών τροφίμων πριν στρέψουν το βλέμμα τους στα φυσικά άλατα. Χώρα τους, η Ελλάδα, το λίκνο της μεσογειακής διατροφής, πηγή της μεγαλύτερης ποικιλίας βοτάνων και σπάνιων θαλάσσιων αλάτων. Ο προορισμός τους, η συνεχώς αναπτυσσόμενη αγορά των φυσικών αλάτων στην Ευρώπη και την Αμερική.

Φαινόνταν φυσικό να ξεκινήσουν να αναμειγνύουν αρώματα ελληνικών βοτάνων με εκλεκτό θαλασσινό αλάτι -που συλλέγεται μόνο από φυσικά και άγρια ενδιαιτήματα. Τόσο φυσικό όσο και το brand που η Colibri σχεδίασε ειδικά για αυτούς το: Salt Odyssey. Το λογότυπο βασίζεται σε μια σύγχρονη serif γραμματοσειρά με μεγάλη αντίθεση στα παχιά και τα λεπτά της σημεία. Οι βαριές κάτω προεκτάσεις των Υ αναπαριστούν τα κουπιά παλαιού σκάφους ενώ η λέξη «salt» μοιάζει σαν πανί.

Για τη συσκευασία των μύλων, η Colibri σχεδίασε ένα χάρτινο περιέκτη που προστατεύει το γυάλινο μύλο, επιδεικνύει το προϊόν και δημιουργεί επιπλέον χώρο για τα στοιχεία branding, την ετικέτα, τις διατροφικές και άλλες πληροφορίες. Επιπλέον για τη συσκευασία διαφορετικών ποικιλιών μαζί, η Colibri τοποθέτησε τα διαφανή βαζάκια μέσα σε δίχτυ "ψαρέματος". Οι κυματιστές γραμμές σχηματίζουν ένα "θαλάσσιο" φόντο για το λογότυπο και το χρώμα τους χαρακτηρίζει το προϊόν -από σκούρο καφέ σε ώχρα για το χαρακτηριστικό Καπνιστό Αλάτι Μεσολογγίου, και από το βαθύ μωβ σε ροζ για το ορυκτό αλάτι Ιμαλαΐων.

Το νέο εμπορικό σήμα και η σειρά των προϊόντων της Salt Odyssey παρουσιάστηκαν πρώτη φορά στην Anuga το 2015 και άφησαν τόσο τον πελάτη όσο και την Colibri ευχαριστημένους με το αποτέλεσμα της εκτεταμένης έρευνά τους και του ευχάριστου ταξιδιού της διαδικασίας σχεδιασμού.