back

Brand, new and frozen!

Λίγο πριν το τέλος του 2009, η Colibri κλήθηκε να παρουσιάσει τις προτάσεις της για μία νέα σειρά έτοιμων κατεψυγμένων πιάτων της Παλίρροια. Το brief που μας δόθηκε όριζε πως η νέα σειρά θα αποτελείται, σε πρώτη φάση τουλάχιστον , από ελληνικές παραδοσιακές συνταγές όπως ο μουσακάς και τα γεμιστά, και πως επρόκειτο να τοποθετηθεί στις αγορές του εξωτερικού- κυρίως τις ευρωπαϊκές.
Μετά από διεξοδική συζήτηση με τον πελάτη προέκυψε ότι η νέα σειρά θα πρέπει να έχει ελληνική ταυτότητα, θα είναι και θα δείχνει συνολικά ποιοτικότερη και ακριβότερη του ανταγωνισμού, θα αποπνέει εμπιστοσύνη για την ποιότητα και την αλήθεια των ισχυρισμών της. Τα συμπεράσματα αυτά αποτέλεσαν και τη βάση μας για το κτίσιμο του νέου brand.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, λοιπόν, δημιουργήσαμε μία σειρά προτεινόμενων ονομάτων και υπότιτλων – descriptors με δύο κοινά χαρακτηριστικά: το “άρωμα” ελληνικής κουζίνας σε μία γλώσσα διεθνώς αναγνωρίσιμη και έμφαση στην ποιότητα και την καταλληλότητα για την προσαρμογή του brand σε μεταγενέστερο, ενδεχομένως, χρόνο στην ελληνική αγορά. Μεταξύ των ονομάτων που προτάθηκαν ήταν το “Greek tavern”, “Familia”, “Old oven”, και “Today's Special”.

Ακολούθησαν δύο παρουσιάσεις για να καταλήξουμε στο brand name και το brand mood της νέας σειράς. Έτσι, λοιπόν, επιλέχθηκε το “Today's Special” με βασικό motto “authentic greek recipes”.
Η εικαστική παράσταση που χρησιμοποιούμε, από τη μια ο μαυροπίνακας που θυμίζει εικόνες από ταβέρνες ελληνικών νησιών και από την άλλη το προϊόν σερβιρισμένο σε πιάτο με “μεσογειακό” στυλιζάρισμα και περιβάλλον μεσημεριανού φαγητού, αποδίδει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο το positioning της νέας σειράς – αυθεντικές γεύσεις ελληνικής, σπιτικής κουζίνας, παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος, ποιότητα.

Στη συνέχεια, δώσαμε τα branding χαρακτηριστικά της νέας σειράς – όνομα και σύντομη περιγραφή του προϊόντος, χρωματική παλέτα των secondary graphics, διατροφικά στοιχεία, υπογραφή της Palirria- ενιαία και για τα έξι προϊόντα (μουσακάς, γεμιστά, λαχανοντολμάδες, μπριάμ, vegetarian μουσακάς, κολοκυθάκια γεμιστά).

Η νέα σειρά “Today's Special” παρουσιαζεται για πρώτη φορά στο κοινό στην κλαδική έκθεση της Sial στο Παρίσι , στις 17-21 Οκτωβρίου. Για τις ανάγκες προώθησης της νέας σειράς σχεδιάσαμε ένα 12σέλιδο sales presenter με πλήρη παρουσίαση των προϊόντων, της προέλευσης των συνταγών καθώς και ένα newsletter σε μορφή εφημερίδας με παρουσίαση της ιστορίας της Παλίρροια που συμπλήρωσε 50 χρόνια στην βιομηχανία έτοιμων φαγητών, και των σειρών προϊόντων.

Palirria. Brand, new and frozen!
Palirria. Brand, new and frozen!
Palirria. Brand, new and frozen!
Palirria. Brand, new and frozen!