back

Η τέχνη της τυροκομείας στο νέο site Vlachian Mountains

Η νέα σειρά τυριών Vlachian Mountains της οικογένειας Παππά είναι ένας συνδυασμός τέχνης, ακρίβειας και τεχνογνωσίας. O Δημήτρης Παππάς, τυροκόμος τρίτης γενιάς ο ίδιος, επισκέπτεται συχνά μεγάλα παραδοσιακά τυροκομεία της Ευρώπης και ανταλλάσει ιδέες, μυστικά και πρακτικές.

Το νέο site των Vlachian Mountains ταξιδεύει τον επισκέπτη στην τέχνη της τυροκομίας στα βουνά της Πίνδου. Με αναφορές, όπως και τα ίδια τα τυριά, στους νομάδες Βλάχους που τυροκομούσαν στην περιοχή για εκατοντάδες χρόνια, παρουσιάζει με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού που δημιουργήσαμε, εκλεκτά τυριά, σύγχρονες εγκαταστάσεις, τη διαδικασία τυροκόμησης και, βέβαια, πανέμορφα τοπία, που μόνο η Πίνδος μπορεί να προσφέρει.