Team

Χρήστος Χέλμης - Creative Director & Copywriter - Colibri branding & design
Χρήστος Χέλμης - Creative Director & Copywriter

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1961. Απέκτησα το BA and MSc της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εξάσκησα τη δικηγορία για πέντε χρόνια ενώ παράλληλα εργαζόμουν ως freelance κειμενογράφος.

 

Με κέρδισε ο τομέας της οπτικής επικοινωνίας και ασχολήθηκα με ένα ευρύ φάσμα πεδίων της - account management, art direction, copywriting, human resources management και project management .

 

Από το 1991 είμαι ο Δημιουργικός Διευθυντής της εταιρίας Colibri.

 

Στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία έχω διαχειριστεί μία πληθώρα έργων design και επικοινωνίας για εταιρίες και οργανισμούς όπως το Βρετανικό Συμβούλιο, η Forthnet, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η Βlack Sea Trade & Development Bank, το CEDEFOP (Ευρωπαϊκή Διεύθυνση για την Επαγγελματική Κατάρτιση), οι Οργανισμοί Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής κ.ά.

 

Στους πελάτες της Colibri - Branding & Design, που διευθύνω, συγκαταλέγονται ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, η εξαγωγική μεσογειακών τροφίμων Palirria, o όμιλος Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη, η Επιτροπή Τουρισμού των Ιωαννίνων, το Τhessaloniki Convention Bureau, οι εκλεκτοί τυροκόμοι της οικογένειας Κωσταρέλου και άλλες επιχειρήσεις στους κλάδους του τουρισμού, των τροφίμων και της υψηλής τεχνολογίας.

 

Για το έργο μου έχω τιμηθεί από τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης ΕΒΓΕ, τα βραβεία ERMIS και τα European Design Awards.

 

Επαγγελματικά συνέδρια και ημερίδες με τιμούν συχνά με την πρόσκλησή τους για να παρουσιάσω απόψεις μου σε θέματα branding και επικοινωνίας.

Στέφανος Ποταμίδης - Senior Graphic Designer - Colibri branding & design
Στέφανος Ποταμίδης - Senior Graphic Designer

Γεννήθηκα το 1967 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα στο τμήμα γραφιστικής του Οργανισμού Δημητρέλη. Από την αρχή, με έναν ακόμη γραφίστα, ιδρύσαμε το δικό μας γραφείο και ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε. Το βραβείο για την αφίσα της Έκθεσης Βιβλίου το 1992 και η διάκριση στον διαγωνισμό του Δήμου για την Αφίσα των ΚΖ΄Δημητρίων το 1992, ήταν μια πολλά υποσχόμενη αρχή.

 

Σε μία τριετία είχαμε σχεδιάσει σήματα, λογότυπα, πόστερ, μεταξοτυπίες, εξώφυλλα βιβλίων, καταχωρήσεις για τον τύπο και μία σειρά προσχεδίων για πειραματικά έργα. Αξιοσημείωτη εμπειρία ήταν η σχέση που αναπτύξαμε με την Γαλλίδα ζωγράφο Marie Thérèse Marrel, κάτοικο του παραπάνω ορόφου, που μας δίδαξε, να χρωματίζουμε… πριν μιλήσουμε. Την θυμόμαστε με αγάπη.

 

Οι συνεργασίες με συναδέλφους μας έδωσαν ευκαιρίες να σχεδιάσουμε για Οργανισμούς, Επιχειρήσεις και Φορείς σε όλο το φάσμα των γραφικών τεχνών για μία δεκαετία.

 

Ο πλανήτης γιόρταζε το Millennium όταν επέλεξα να ενταχθώ στην ομάδα που μου κέντρισε το ενδιαφέρον για την αμεσότητα των μηνυμάτων - υποσχέσεων που σου μετέφερε.

 

Από τότε έχω σχεδιάσει…

  • Aφίσες και εκδόσεις για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το Cedefop, τα Eλληνικά Πετρέλαια, κ.ά.

  • Από το 2002, επιμελήθηκα την επικοινωνία του συνόλου των εταιριών της Τεχνικής Ολυμπιακής (καταχωρίσεις, μπροσούρες, κ.α.) για έξι συνεχή χρόνια.

  • Ετήσιες Εκθέσεις, για την Black Sea Trade and Development Bank για πέντε χρόνια.

  • Καταλόγους έργων τέχνης, για το Ίδρυμα Παναγιώτη και Έφης Μιχελή, τη συλλογή Xotaris και τη Συλλογή έργων ζωγραφικής και χαρακτικής του ΕΒΕΘ.

  • Τα Πεπραγμένα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για την τετραετία 2006-2010.

 

Στον τομέα του τουρισμού ανέλαβα ποικιλία έργων, χαρακτηριστικά παραδείγματα η επικοινωνία της Χαλκιδικής, υπό τον Οργανισμό Τουρισμού Χαλκιδικής (καταχωρήσεις και εποπτικό υλικό για Ελλάδα και εξωτερικό - ιδιαίτερη στιγμή η έκδοση του Οδηγού Go Live Halkidiki του 2012), o σχεδιασμός του Τουριστικού Προορισμού της Kεντρικής Μακεδονίας Very Μacedonia και μία σειρά εκδόσεων όπως οι Ακάδημος με χαμόγελο, διαδρομές του Έβρου και του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου κ.ά.

 

Επίσης έχω σχεδιάσει συσκευασίες για τρόφιμα, που πάντα συγκινούν τον γραφίστα για την αυστηρότητα των προδιαγραφών τους. Εταιρίες όπως Pelekan, Palirria, Agrotopos, Βlé, αλλά και η Εurocatering για τον ανασχεδιασμό του Φρεσκούλη, μας εμπιστεύθηκαν τα προϊόντα τους.

 

Το 2009 η απλότητα της μπροσούρας για την κατασκευαστική εταιρία Χώρος, διακρίθηκε με ένα χρυσό βραβείο Ερμής και ένα χάλκινο ευρωπαϊκό βραβείο σχεδιασμού. Ένα απαιτητικό έργο, ήταν η επικοινωνία για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας.

 

Σημαντική θεωρώ την έκδοση του Επετειακού Λευκώματος για τον εορτασμό των 100 χρόνων του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, όπως και του ιδιαίτερου βιβλίου για την ομάδα Εν Δυνάμει, βραβευμένο για την διαφορετικότητά του.

Ανδρέας Δημητριάδης- Γραφίστας - Colibri branding & design
Ανδρέας Δημητριάδης - Γραφίστας

Γεννήθηκα το 1980 στη Στοκχόλμη. Αποφοίτησα από το Πολυκλαδικό Λύκειο Θεσσαλονίκης με το πτυχίο του Βοηθού Γραφίστα και στην συνέχεια απέκτησα το Diploma of Higher Education in Graphic Design του University of Central Lancashire από την Applied Art Studies.

 

Κατά τη διάρκεια της σχολής έκανα τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα στην εταιρία γραφιστικής Visual Options.

 

Αμέσως μετά, το 2006, έγινα μέλος της ομάδας του Colibri Branding & Design.

 

Έχω αναλάβει το σχεδιασμό του επικοινωνιακού υλικού επιστημονικών συνεδρίων, όπως το Πανελλήνιο Συνέδριο Νευροχειρουργικής για επτά συνεχή χρόνια και το Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης για δύο χρόνια αλλά και δεκάδων εκδηλώσεων όπως αυτών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (Ελληνική Αξία, Τιμή και Μνήμη).

 

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα projects μου κατέχει η εργασία μου για το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Επαγγελματική Κατάρτιση CEDEFOP, που συμπεριέλαβε, μεταξύ άλλων, δύο ετήσιες εκθέσεις, Career Guidance Conference, Rhetoric or Reality Conference και Work Program.

 

Έχω συνεργαστεί με τη γερμανική συμβουλευτική εταιρία Herman Consult GmbH για το σχεδιασμό εντύπων και παρουσιάσεων εταιρειών τεχνολογίας, στα πλαίσια προϋποθέσεων χρηματοδότησής τους από ευρωπαϊκά κοινοτικά προγράμματα. Μένοντας στον τομέα της τεχνολογίας, έχω αναλάβει την επικοινωνία (εταιρική ταυτότητα, έντυπο και διαδικτυακό τόπο) του εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου του Α.Π.Θ. και στη συνέχεια της spin off εταιρίας του, Exothermia.

 

Στα πλαίσια της ενασχόλησής μου με το τουριστικό branding, έχω αναλάβει τον σχεδιασμό πολύγλωσσων εντύπων και περιπτέρων σε εκθέσεις τουρισμού για την καμπάνια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Verymacedonia.gr) και συνεργάζομαι με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Συνεδριακού Τουρισμού της πόλης, καλύπτοντας τις επικοινωνιακές τους ανάγκες.    

Μαρία Κατσαρού - Γραφίστας - Colibri branding & design
Μαρία Κατσαρού - Γραφίστας

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη το 1986. Το 2009 αποφοίτησα από το τμήμα γραφιστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση στην εταιρία Defign Creative Services και ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία στην εταιρία Printxpress.

 

Από τον Δεκέμβριο του 2012 εντάχθηκα στο δυναμικό της Colibri Branding & Design.

 

Έχω αναλάβει το rebranding της εταιρίας φροντίδας και διατροφής κατοικιδίων Pet Ιnterest, συμπεριλαμβανομένων λογοτύπων, καταλόγων, συσκευασιών προϊόντων και του ιστότοπου.

 

Συμμετείχα στη δημιουργία του βασικού λογοτύπου της τουριστικής προβολής της Ελλάδας DiscoverGreece και στο rebranding της εταιρίας δομικών υλικών Macon.

 

Ανέλαβα τη σχεδίαση του λογότυπου και των βασικών εφαρμογών του για τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα, όπως και του λογοτύπου του software προγράμματος Copert της spin off εταιρίας του ΑΠΘ, Emisia.

 

Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή μου τον σχεδιασμό του λογοτύπου για τον Σύλλογο Στήριξης Ατόμων με Ειδικές Ικανότητες Εν Δυνάμει.

 

Επίσης, συμμετείχα στον ανασχεδιασμό της οπτικής ταυτότητας των ξενοδοχείων της αλυσίδας Domotel Hotel & Resorts και της εταιρίας τροφίμων ΒΙΟδύναμη.

Ντιάνα Γεωργιάδη (a.k.a Lady D) - Γραφίστας
Ντιάνα Γεωργιάδη (a.k.a Lady D) - Γραφίστας

Γεννήθηκα στη πόλη Σαμάρα της Ρωσίας το 1988. Σπούδασα Γραφιστική στη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών στο Τ.Ε.Ι Αθηνών και ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση στο δημιουργικό γραφείο NoPlan. Έπειτα εργάστηκα για δύο χρόνια στο δημιουργικό τμήμα της εταιρίας γραφικών τεχνών Q.Vision.

 

Από τον Ιανουάριο του 2015 εντάχθηκα στο δυναμικό της Colibri Branding & Design.

 

Ασχολούμαι κυρίως με την εικονογράφηση, την οποία θεωρώ κομμάτι του εαυτού μου. Ειδικότερα σχεδιάζω για συσκευασίες προϊόντων εταιριών που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων, όπως τη σειρά Ζενίθ για την Palirria, παγωτά για την εταιρία Άρτος Εφέσου, τη σειρά Aegean Gourmet της εταιρίας Mytilos, τη νέα σειρά αλατιών για την εταιρία Alatia και σειρά τοπικών προϊόντων της εταιρίας Sun Terrino.

 

Θεωρώ ξεχωριστά έργα μου το σχεδιασμό τόσο της επετειακής έκδοση 80 ετών του Ομίλου Αγροτεχνολογίας Ευθυμιάδη, όσο και της ανάλογης έκδοσης για τα 40 χρόνια της μεταλλουργικής, βιομηχανικής και εμπορικής εταιρείας ΕΚΜΕ.

 

Επίσης έχω αναλάβει το σχεδιασμό λογοτύπων για το Wordchefs Congress 2016, το Booking Clinic, τη BETA CAE Systems, αλλά και την επικοινωνία της κτηνοτροφικής εταιρίας Proud Farm.

 

Γνωρίζω άριστα ρωσικά και αγγλικά.

Δήμητρα Βαλτά - Secretary - Colibri branding & design
Δήμητρα Βαλτά - Secretary

Γεννήθηκα στο Βόλο το 1983 και σπούδασα στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 

Μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα στην Alpha Plan Consultants ως συντάκτρια μελετών, εντάχθηκα στo διοικητικό τμήμα της Colibri Branding & Design.

 

Μεταξύ των καθηκόντων μου συμπεριλαμβάνονται ο συντονισμός της δημιουργικής ομάδας στην υλοποίηση των έργων, η σύνταξη των οικονομικών προσφορών και των συμμετοχών σε δημόσιους διαγωνισμούς, αλλά και η επικοινωνία με τους πελάτες της εταιρείας.

 

Στο πλαίσιο αυτό ασχολούμαι με την καταγραφή κάθε έργου και κάθε ώρας εργασίας όλου του προσωπικού της εταιρείας, που έχει ως αποτέλεσμα την διασφάλιση της βέλτιστης διαχείρισης των έργων και αποτελεί μία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις εξασφάλισης Πιστοποιητικών Ποιότητας.

 

Μιλάω αγγλικά και γνωρίζω σέρβικα και ρώσικα.

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου - Οικονομική Διαχείριση - Colibri branding & design
Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου - Οικονομική Διαχείριση

 Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ξεκίνησα την επαγγελματική μου πορεία στο λογιστικό γραφείο του Ζωγράφου Βασίλειου, με βασικές αρμοδιότητες την τήρηση Βιβλίων Β' Κατηγορίας και τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

 

Έπειτα, προσλήφθηκα στην Εμπορική Τράπεζα μέσω του προγράμματος STAGE του ΟΑΕΔ, όπου και εργάστηκα στο Τμήμα Χορηγήσεων.

 

Επόμενος σταθμός μου υπήρξε η εταιρία ΔΙΟΔΟΣ όπου και εργάστηκα για τέσσερα χρόνια ως βοηθός λογιστή όπου συνέβαλα στην πλήρη οργάνωση και λειτουργία του λογιστηρίου.

 

Είμαι κάτοχος του ανώτατου πτυχίου αγγλικών (Certificate of Proficiency in English of the University of Michigan) και του προγράμματος πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων στη χρήση υπολογιστών ECDL.

 

Είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατέχω άδεια οικονομολογικού επαγγέλματος και άδεια λογιστή-φοροτεχνικού Β΄τάξης και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με τη λογιστική, εργατική και φορολογική νομοθεσία.

 

Το 2006 έγινα μέλος του διοικητικού τμήματος της COLIBRI και εργάζομαι ως βοηθός λογιστή αναλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του λογιστηρίου.

Patrick Sawers - Κειμενογράφος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα κοντά στην Οξφόρδη της Αγγλίας. Σπούδασα Αεροναυπηγική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο του Bath. Η αγάπη μου για τα αεροπλάνα με οδήγησε παράλληλα με τις σπουδές μου να εκπαιδευτώ και ως πιλότος στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία. Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία με οδήγησε από το Ηνωμένο Βασίλειο, στην Πολωνία, την Αυστραλία και την Ελλάδα. Η τελευταία είναι το σπίτι μου από το 1997.

 

Έχω διδάξει αγγλικά σε διάφορα σχολεία, σε κατ’οίκον ιδιαίτερα και είμαι, επίσης, εξεταστής αγγλικής γλώσσας και επιβλέπων εξεταστής στην Ελλάδα. Το έργο μου συμπεριλαμβάνει τη διόρθωση και τη σύνταξη κειμένων για εταιρείες με τις οποίες συνεργάζομαι τα τελευταία, πολλά χρόνια. Έχω εργαστεί ως ηθοποιός φωνής για πολλά μίνι ντοκιμαντέρ και διαφημίσεις, κάνοντας συχνά την ηχογράφηση και την παραγωγή τους.

 

Η δημιουργικότητα και η ανακάλυψη είναι τα δύο πάθη μου, που εκφράζονται τέλεια μέσα από τον αθλητισμό και τη μουσική και πιο πρόσφατα την ελληνική ιστορία και Μυθολογία. Αγαπώ να παίζω, να γράφω και να δημοσιεύω τη δική μου μουσική στο κανάλι μου στο YouTube. Μου αρέσει, επίσης, να παίζω ράγκμπι και κρίκετ και μάλιστα είχα την τιμή να οργανώσω τις δύο αθλητικές ομάδες ράγμπι και κρίκετ του Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Απολαμβάνω την ιστιοπλοϊα και τις καταδύσεις, τις οποίες προσπαθώ και κάνω όσο πιο συχνά γίνεται! Όταν έχει κρύο θα με βρείτε στα βουνά να κάνω σκί!

 

Η ομαδικότητα και η δημιουργία στη ζωή μου είναι σημαντικά και είναι δύο από τους λόγους που αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου όταν δουλεύω στη Colibri ως δημιουργικός copywriter και διαχειριστής έργων. Η πρόκληση να μπορώ να καταγράψω αυτό που οι άνθρωποι ή οι επιχειρήσεις είναι, η μεγάλη ποικιλία των έργων που διαχειρίζομαι καθώς και οι ταλαντούχοι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύω, είναι στοιχεία που πραγματικά απολαμβάνω!